måndag 7 oktober 2013

lägenheten 7/10-13

Idag har vi varit i lägenheten och tagit mått, men vi får tillträde först 31 okt så innan det blir det ingen renovering. Det kommer vara mycket jobb innan vi är klara.  I stort sett allt ska rivas och göras om :)  

Här är utsikten från balkongen, eftermiddagssol!  Vi bor på översta våningen och slipper folk som springer förbi om dagarna :) 

Här är vardagsrummet, det man ser är utgången till balkongen och ingången till köket.
Nu är balkongdörren och alla fönster bytta (så det är inte de nya på bilderna). Här ska vi byta golvet och tapetsera om.

Här är vardagsrummet sett från andra hållet. Den högra dörren leder till det stora sovrummet och den västra (valvet) leder till hallen. Valvet ska bort och göras till en stor öppning istället så att de blir mer öppet i hela lägenheten :)  


Här är badrummet. Som man ser på planskissen så är det avlångt. Badrummet är såpass fräscht att vi inte behöver renovera det. Här ska vi bara fixa lite skåp, hyllor och ett duschdraperi av något (Ett som inte klistrar sig mot kroppen!) Så kommer det bli jättesnyggt! 

Här är hallen. Taget från dörren mot vardagsrummet. Det är detta valvet som ska bort. Vi ska byta golvet här med och precis vid ingången ska vi lägga klinkergolv.  

Här är köket... Allt ska göras om i köket (Fönstret här är också bytt nu). Tapeterna ska bort, alla skåp och låder ska bort. Kaklet ska bytas även spis och diskbänk. Vi har tänkt oss ett ljust kök,med kakel på ena väggen. Vid fönstret ska bordet stå, vi ska ha trägolv och svartkakel över diskbänken. Förhoppningsvis hittar vi ett billigt kök så att vi slipper en så dyr kostnad.   

Här är köket sett från fönstret på föregående bild. Dörren ska bort, taket ska målas... Det kommer bli jättestor skillnad här ;) 

 Här är det lilla sovrummet. Även här är fönstret bytt. Golvet är fint här inne så de slipper vi byta men allt annat ska göras.
 På väggarna är det en blandning av strukturtapet och vanlig tapet som är övermålat. Tapeterna ska rivas så att det går att spackla och sätta upp strukturtapet och sen måla. 

Detta ska bli ett gästrum/ arbetsrum med bäddsoffa, skrivbord och an liten byrå om det får plats. 

 Detta är det stora sovrummet. Som man ser är det gräsliga färger. Fönstret är bytt. Taket ska målas, tapet rivas, väggar spacklas, strukturtapet sättas upp och målas. Golvet är fint i detta rum och behöver inte bytas.
 Vänster på bilden ser man en garderob, den har vi tänkt ta bort och istället ordna så att det blir en stor klädkammare som man når vi sovrummet. 
Detta rummet ska vi ha som sovrum så här ska det in en säng, kanske ett skrivbord och kanske en fåtölj. Om jag får bestämma så kommer det vara ett ljust sovrum. Vi har tänkt ha en fondvägg med träliknande tapet. Sen möbler i furu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar